Inspiratiesessie DISC als instrument voor teamontwikkeling

We weten allemaal dat er veel speelt in onze sector. Ontwikkelen op het gebied van contractvormen of prijsstijgingen waar projecten last van ondervinden, capaciteitsproblemen door het gebrek aan personeel en niet te vergeten alle veranderende wet- en regelgeving. Dit vraagt om goede communicatie, samenwerking en afstemming. Iedereen zal beamen dat de integrale samenwerking in teams binnen organisaties, maar ook binnen de keten een belangrijke succesfactor is voor het resultaat van organisaties en projecten.  

Een samenwerking tussen verschillende mensen gaat niet altijd vanzelf. Soms zelfs met heel veel frustraties. Misschien herken je het feit dat je niet altijd terugkrijgt wat je van de ander verwacht. Dat je het idee hebt dat er niet begrepen wordt wat jij bedoelt. Dat je maar niet samen op één lijn komt. Of dat je juist heel goed samen begonnen bent maar toch weer in discussies terecht komt.

Deze frustraties zorgen voor uitloop in projecten en daarmee voor kostenoverschrijdingen. Maar ook binnen organisaties kunnen deze frustraties ervoor zorgen dat plannen en doelstellingen niet gehaald worden.

In heel veel van onze projecten draait het om samenwerken. Vaak gebruiken wij hiervoor het instrument DISC. DISC is een methodiek om inzicht te geven in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Het persoonlijk profiel geeft inzicht in bewuste en onbewuste voorkeuren in communicatie en gedrag.

Door DISC:

  • Leren mensen zichzelf beter kennen;
  • Leren collega’s en teamleden elkaar beter begrijpen en ontstaat er begrip voor elkaar;
  • Kan je elkaars kwaliteiten bewuster inzetten.

Wil jij weten wat DISC is? Hoe je DISC kan inzetten in projecten of jouw organisatie? Of ben je benieuwd wat DISC kan opleveren? Meld je aan voor onze inspiratiesessie op 30 juni 2022.

Datum
30 juni 2022

Tijd
15.00 – 17.00 uur

Investering
De onlinebijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Doelgroep
De bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over DISC.

Locatie
Digitaal

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anneke Westerhuis of Maaike Korenstra.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top