Inspiratiesessies en opleidingen

In de bouw- en infrabranche maken mensen het verschil. Zij zijn continu op zoek naar relevante inspiratie en vaardigheden om ook morgen het verschil te kunnen maken. Benieuwd naar onze bouw- en infraspecifieke inspiratiesessies en opleidingen?


Inspiratiesessies & Opleidingen

08-09-2022
Inloopspreekuur

Inloopspreekuur: veranderende participatiespelregels door de omgevingswet

Wellicht heb je het al gelezen; de omgevingswet heeft ook impact op de spelregels omtrent participatie. De nieuwe spelregels hebben impact op zowel een marktpartij die een vergunning aanvraagt als op het bevoegd gezag die de vergunningsaanvraag moet beoordelen, en daarnaast zelf in de planvorming moet aangeven hoe belanghebbenden kunnen participeren.

14-09-2022
Inspiratiesessie

De invloed en verplichtingen op veiligheid en gezondheid van een opdrachtgever

Veiligheid is een integraal onderdeel van onze bouwsector en een verplichting voor de gehele keten. Zowel de opdrachtnemer als de opdrachtgever hebben een verantwoordelijkheid in het creëren en behouden van een veilige en gezonde werkomgeving.

15-09-2022
Inspiratiesessie

Wet Kwaliteitsborging 'In gesprek met Marco Keijzer (kwaliteitsborger Toets+Bouw) – nog een aantal maanden te gaan'

De Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen wordt naar verwachting op 1 januari 2023 ingevoerd. Op 15 september nodigen we daarom de hele keten uit om met elkaar én samen met een kwaliteitsborger het gesprek aan te gaan over elkaars verwachtingen en belangen.

28-09-2022
Training

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb) - Kennis upgrade - September

Ben jij en zijn jouw collega’s klaar voor het werken onder de Wkb? Of is er nog behoefte aan extra scholing, antwoorden op onbeantwoorde vragen of een training die meer gericht is op de praktijk in de projecten en de impact op de manier van werken? Dat kan!

04-10-2022
Inspiratiesessie

Het Human Capital Netwerk in de bouwsector - Duurzame Mobiliteit

Duurzaamheid is niet meer weg te denken in deze wereld. Vanuit de organisatie wordt er steeds meer van ons gevraagd op het gebied van duurzaamheid, natuurlijk willen we allemaal bijdragen aan een betere wereld, zowel persoonlijk als vanuit de organisatie.

06-10-2022
Training

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb) - Kennis upgrade - Oktober

Ben jij en zijn jouw collega’s klaar voor het werken onder de Wkb? Of is er nog behoefte aan extra scholing, antwoorden op onbeantwoorde vragen of een training die meer gericht is op de praktijk in de projecten en de impact op de manier van werken? Dat kan!

11-10-2022
02-11-2022
22-11-2022
11-01-2023
Leergang

Installatiestrateeg ‘Voor meer regie en betere resultaten’

De ontwikkelingen in de installatiebranche bieden nieuwe kansen, maar kun je daar wel voldoende van profiteren? Hoe zorg je ervoor dat de projectleiders klaar zijn voor de regierol die steeds meer van hen verwacht wordt? Hoe kunnen zij naast hun technische vaardigheden ook de communicatie- en managementvaardigheden ontwikkelen die ze nodig hebben? Hoe vergroot je daarmee de kwaliteit en het commercieel succes? Daarvoor is er nu de Leergang Installatiestrateeg.

13-10-2022
Inspiratiesessie

Inspiratiesessie ‘Hoe klim jij naar trede 3 op de Safety Culture Ladder’?

Veiligheid is en blijft een belangrijk aandachtsgebied in de bouwsector. De Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) heeft als een van de tools om de veiligheid in de bouw te verbeteren, de Safety Culture Ladder certificering (SCL) verplicht gesteld in aanbestedingen.

08-11-2022
Inspiratiesessie

Inspiratiesessie 'Meer effect uit strategie voor Architecten en Ingenieurs'

De huidige maatschappelijke uitdagingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit zijn uitdagingen die invloed hebben op onze branche en onze bedrijven. Deze ontwikkelingen vragen dan ook om het herijken van richting en (door-)ontwikkeling.

17-11-2022
Inspiratiesessie

Inspiratiesessie Participatie - Hoe richt je dat in?

Participatie op een waardevolle manier organiseren en uitvoeren is niet makkelijk. Tijdens deze inspiratiesessie gaan BdB en Participatiejunkies samen met haar relaties het gesprek aan over participatie. Doe je mee?

24-11-2022
Inspiratiesessie

Lessen vanuit twee jaar Wkb-proefprojecten

Ben jij benieuwd welke (praktische) lessen andere partijen hebben getrokken tijdens hun voorbereiding in de proefprojecten? In november 2022 organiseren wij een ketensessie met als doel om inzicht te krijgen in de laatste handige tips en tricks die jij in jouw achterzak mee kan nemen voor jouw projecten na de invoering van de Wkb!

 

08-12-2022
Inspiratiesessie

Het Human Capital Netwerk in de bouwsector - december 2022

De bouwsector staat voor grote uitdagingen, denk maar aan alles wat in 2021 de revue al is gepasseerd; hoe gaan we om met de stikstofproblematiek, hoe lossen we het tekort aan woningen op, hoe gaan we om met het tekort aan personeel en de verregaande behoefte aan digitalisering? En waar we nu natuurlijk allemaal niet omheen kunnen is het feit dat we te maken hebben met Covid-19.

Blijf op de hoogte

Frequent organiseren wij inspiratiesessies over relevante kansen en uitdagingen in de bouw en infra. Wil je graag een uitnodiging ontvangen voor deze bouw en infra gerichte inspiratiesessies?

Top