BdB Aan Tafel; Leren van calamiteiten in de zorg

De zorg blijft mensenwerk, waar (bijna)incidenten of calamiteiten helaas niet volledig te voorkomen zijn. Hoe goed we vooraf de risico’s inschatten, elimineren en beheersen; het gebeurt! Waar je als organisatie wel invloed op hebt is welke lering je uit het calamiteitenonderzoek haalt. Binnen het calamiteitenonderzoek is er ruimte voor verschillende onderzoeksmethoden en technieken om de inspectie te kunnen laten zien welke verbeterstap en organisatieontwikkeling je treft om herhaling te voorkomen.

Het staat voorop dat een calamiteitenonderzoek niet alleen als ‘moetje’ voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) geschreven wordt, maar dat je echt wat aan de uitkomsten van het onderzoek hebt. Juist daarom is eigen invulling hiervan zo belangrijk.

Nieuwsgierig wat de IGJ verwacht van zorgorganisaties binnen het calamiteitenonderzoek en welke ontwikkelingen een organisatie hierin moet laten zien? Benieuwd welke volgende stap jij kan zetten in het proces rondom het calamiteitenonderzoek?

Wij gaan 8 december samen met verschillende zorgorganisaties aan tafel om dit onderwerp te bespreken. Het tafelgesprek wordt begeleid door een tafelheer of -dame van BdB Zorg. Na dit gesprek loop jij van tafel met nieuwe ideeën en kennis over het thema. Kortom, alle ingrediënten voor een waardevol en interactief tafelgesprek zijn in huis! 

Schuif jij ook aan?

Datum 
8 december 2022 

Tijd 
15:00-17:00 uur 

Doelgroep 
Kwaliteitsmedewerkers-, adviseurs-, managers, bestuurssecretaris 

Investering 
Deelname is kosteloos 

Locatie 
Digitaal via Microsoft Teams 
 
Meer informatie 
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Alison ter Veld of Marit de Kock. Of heb jij een interessant thema voor een tafelgesprek, laat het ons weten! 

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top