Methodische aanpak voor aantoonbare duurzaamheid in aanbestedingen & projecten

Kies jij de MPG, ISO14001 of CO2-prestaieladder als plan van aanpak?

De duurzaamheidsambities van opdrachtgevers vragen in een aanzienlijk deel van de aanbestedingen en projecten om een meetbare en aantoonbare aanpak van duurzaamheid. Hoe maak je het specifiek naar jouw opdrachtgevers, welke normeringen helpen je, hoe breng je het in praktijk en hoe pak je dit slim aan? Of het nu houtbouw, MPG, een ISO14001 of CO2-prestaieladder is, de duurzaamheidsambities van opdrachtgevers worden steeds concreter en stellen steeds specifiekere eisen. Hoe zorg je nu dat jij de juiste keuze maakt wat voor jouw type projecten en opdrachtgevers echt gaat helpen de komende jaren? Dat vraagt om een logische en methodische aanpak. Waarin je bepaalt wat voor jouw organisatie en projecten werkt, hoe je kennis kan delen, meetbaarheid gebruikt om het aan te tonen, met een juiste inhoudelijke focus.

Wat zou er gebeuren als je aan de hand van reeds afgeronde projecten met terugwerkende kracht door het projectenproces heen loopt, of juist de komende projecten als proefprojecten gebruikt? Om vervolgens met elkaar te bepalen op basis van je eigen kennis en ervaring waar je andere afwegingen ten aanzien van duurzaamheid had kunnen en zou willen maken. Op deze manier bouw je kennis op over de lijn van projecten en breng je realistisch in beeld wat werkt voor jouw projecten en waar een mogelijke aanvulling nodig is.

Dit leidt er onder andere toe dat collega’s vanuit hun individuele rol binnen projectteams open en eerlijk mee kunnen denken over duurzaamheidstoepassingen en wordt dit thema niet top-down georganiseerd. Met de Methodische Aanpak van Duurzaamheid zien we dat op een laagdrempelige en praktische manier grip ontstaat op de relevante ontwikkelingen. Om vervolgens deze ontwikkelingen aan te laten sluiten bij eigen ambities. Dit op een manier waarbij de eigen manier van werken centraal gesteld zal worden; en de nieuwe eisen aansluiten bij de manier van werken op de werkvloer. 

Ben jij geïnteresseerd om meer te weten te komen over onze ervaringen met de methodische aanpak van duurzaamheid en om met anderen in gesprek te gaan over de belangrijkste methoden, tools en handvatten? Om grip te krijgen op de ontwikkelingen rondom duurzaamheid en dit een logische plek in de projecten te geven? Meld je dan aan!

Onderwerpen die we bespreken:

  • Ervaringen met de Methodische Aanpak voor Duurzaamheid vanuit BdB-perspectief;
  • Handvatten, voorbeelden en denkrichtingen om grip te houden op ontwikkelingen;
  • Stappen om duurzaamheid op een logische manier in de projecten te organiseren.

Datum
23 juni 2022

Tijd
15.00 – 17.00 uur

Investering
De onlinebijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Locatie
Digitaal

Meer informatie
Wil je meer weten over het Innovatientwerk en onze onderscheidende aanpak? Neem dan contact op met Tobias Somers of Rutger Wilschut.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top