Inspiratiesessie ‘Hoe klim jij naar trede 3 op de Safety Culture Ladder’?

Veiligheid is en blijft een belangrijk aandachtsgebied in de bouwsector. De Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) heeft als een van de tools om de veiligheid in de bouw te verbeteren, de Safety Culture Ladder certificering (SCL) verplicht gesteld in aanbestedingen.

Sinds 1 januari 2022 kunnen ondertekenaars van de GCVB-trede 2 van de SCL verplicht stellen in aanbestedingen en contracten. Vanaf 1 januari 2025 wordt deze eis verzwaard naar trede 3. Bij trede 3 zijn het hebben en naleven van regels, die specifiek veiligheidsgedrag uitlokken belangrijk. Vanaf 21 augustus 2022 hebben we nog 500 dagen te gaan, tot de verplichte trede 3. Dus is het hoogtijd om als organisatie te starten met de voorbereidingen.

Met het eerste stapje willen we jullie graag op weg helpen!

Want wat zijn nu precies de verschillen tussen trede 2 en trede 3? Wat kun je doen, om de stap naar trede 3 te maken? Op 13 oktober 2022 zullen wij jullie inspiratie bieden over hoe je met jouw organisatie pragmatisch de SCL-trede 3 kan verkrijgen en behouden. Dit doen we vanuit onze ervaringen die we hebben opgedaan in het voorbereiden van organisaties op trede 2 en trede 3.

Zien we jullie daar?

Datum
13 oktober 2022

Tijd
15.00 – 17.00 uur

Investering
De onlinebijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Doelgroep
Architecten, ingenieurs & (onder)aannemers.

Locatie
Digitaal.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nikki van Leeuwen of Warner Schumacher.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top