Kwaliteitsdenken: van kader naar kompas

In gesprek met collega-organisaties in de ouderenzorg over dilemma’s en uitdagingen rondom het nieuwe kwaliteitskompas”.

Eind dit jaar wordt het nieuwe kwaliteitskompas gepubliceerd. Wat we nu al weten is dat dit kwaliteitskompas meer ruimte geeft voor eigen interpretatie van kwaliteit en vooral meer ruimte om te kijken wat passend is bij jouw organisatie. (Hoe) kan je als organisatie al voorsorteren op dit kompas?

'Kwaliteit van bestaan' is volgens het kwaliteitskompas het nieuwe mikpunt binnen de ouderenzorg. Ons doel van de sessie is om zorgorganisaties met elkaar in gesprek te laten gaan om het kwaliteitsdenken zo in te richten dat alle handelingen binnen kwaliteit bijdragen aan in dit geval de kwaliteit van bestaan. We willen niet inhoudelijk het kompas bespreken, maar meer het anders denken (kwaliteitsdenken) wat we terug zien komen in dit kwaliteitskompas.

Benieuwd hoe andere organisaties hiermee omgaan? Ga jij graag het gesprek aan met collega-organisaties om van hen te leren en elkaar te inspireren? Dat kan! BdB Zorg organiseert een digitaal tafelgesprek waaraan jij met collega-organisaties twee uurtjes van gedachten kunt wisselen. Het tafelgesprek wordt begeleid door een tafelheer of -dame van BdB Zorg. Na dit gesprek loop jij van tafel met nieuwe ideeën en kennis over het thema.

Kortom, alle ingrediënten voor een waardevol en interactief tafelgesprek zijn in huis!

Datum
Dinsdag 14 november 2023

Tijd
15:00 uur - 17:00 uur

Investering
Deelname is kosteloos

Locatie
Digitaal via Microsoft Teams

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Alison ter Veld of Kim van der Weel. Of heb jij een interessant thema voor een tafelgesprek, laat het ons weten! 

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top