Informele zorg: hoe ga je hier projectmatig mee aan de slag?

Als zorgorganisatie kan je er niet meer omheen: informele zorg is één van de grootste thema’s van komende jaren. Met name in de sector van ouderen- en gehandicaptenzorg zie je dit in alle koersplannen en jaarplannen terugkomen. Slimme inzet en samenwerking met informele zorg wordt gezien als één van de oplossingsrichtingen voor de uitdagingen die op de zorgsector afkomen. Het zal daarom de komende tijd ook een prominentere plek moeten krijgen in gesprekken, ontwikkelingen en transformatieplannen.  

 

Eén ding is zeker, een dergelijke ontwikkeling vraagt om een goede project- of programmaorganisatie. In welke fase je ook zit als organisatie, het is belangrijk dat je het projectmatig aanvliegt. Doelen stellen, kaders vormen, de juiste mensen betrekken, samenhang met andere ontwikkelingen bewaken en focus aanbrengen zijn een aantal elementen die onmisbaar zijn voor het toewerken naar informele zorg, in jouw organisatie. Informele zorg is niet het enige thema waar projectmanagement belangrijk is, hoe groter de uitdaging hoe belangrijk projectmanagement is om als organisatie wendbaar te worden in transitie. 

 

Tegelijkertijd is veel nog onzeker rondom dit thema: ‘wat betekent informele zorg precies voor jouw organisatie?’, ‘welk probleem kunnen we hiermee oplossen?’, ‘hoe pakken we dit projectmatig aan?’, ’wat is ervoor nodig om informele zorg een prominentere plek te geven?’ en ‘wat vraagt dit van jou als kartrekker?’.  

 

Tijdens de BdB Aan tafel sessie staat inspiratie op het thema, een projectmatige aanpak centraal en gaan jullie met elkaar in gesprek over de zeker- en onzekerheden rondom dit thema. Je zal geïnspireerd worden door (gast)sprekers over hoe andere organisaties hier projectmatig mee omgaan, waarna er ruimte is om met elkaar het gesprek aan te gaan en van elkaar te leren. Het tafelgesprek wordt begeleid door een tafelheer of -dame van BdB Zorg. Kortom, alle ingrediënten voor een waardevol en interactief tafelgesprek zijn in huis!  

 

Dus ben jij als “kartrekker” verantwoordelijk voor het thema ‘informele zorg’? Of ben jij projectleider, (programma)manager en ben je nieuwsgierig hoe je projectmatig aan de slag kan met grote thema’s in de zorg? Schuif dan 19 maart bij ons aan tijdens deze digitale tafel.

“Samenwerking formele en informele zorg moet fundamenteel anders” - Zorgvisie  

Zorg wil massaal zorgtaken overhevelen naar mantelzorgers” - Vilans 

“Let op balans formele en informele zorg” - Zorgvisie 

Datum 
Dinsdag 19 maart 2024 

Tijd  

15:00-17:00 uur  

 

Doelgroep  

Projectleiders, (project)managers en kartrekkers in de zorgsector met interesse in het thema projectmanagement binnen ‘informele zorg’. 

 

Investering  

Deelname is kosteloos  

 

Locatie

Digitaal via Microsoft Teams  

  

Meer informatie

Wil je meer informatie?  Of heb jij een interessant thema voor een tafelgesprek? Neem dan contact op met Eline Scheer.

 

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top