Community care: wat heb je nodig om te starten?

Als zorgorganisatie kun je er niet omheen: community care is een van de grootste thema’s van de komende jaren, met name in de ouderenzorg. Het wordt gezien als een van de oplossingen voor de uitdagingen waar de zorgsector voor staat. Niet voor niets wordt er volop over dit thema gesproken.

Het is belangrijk dat zorgorganisaties, woningcorporaties, welzijnspartijen, gemeenten en bewoners de handen ineenslaan om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig en prettig in hun eigen omgeving kunnen wonen, met samenredzaamheid als fundament. In een vitale en levendige gemeenschap draait het om preventie, activering, ontmoeting en vroegsignalering—waarbij men naar elkaar omziet.

Eén ding is zeker: een goede start met deze ontwikkeling vraagt om een stevige project- of programmaorganisatie en sterk stakeholdermanagement. In welke fase je als organisatie ook zit, verbindend projectmanagement is cruciaal.

Veel rondom dit thema is nog onzeker. Wat betekent community care precies voor jouw organisatie? Wat heb je nodig om te starten? Hoe wordt het gefinancierd?

Tijdens de BdB Aan Tafel-sessie gaan we met een gastspreker in gesprek over een concreet voorbeeld van community care in Amsterdam: de Lang Leven Thuis Flats. Vragen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Hoe betrek je ambassadeurs?
  • Wat zijn succesfactoren voor domeinoverstijgende samenwerking?
  • Wat is het nut van een preferente zorg- en welzijnsaanbieder?
  • Wat houdt de nieuw ontwikkelde rol van Langer Thuis Coach in?

De bijeenkomst draait om inspiratie en projectmanagement-aanpak. Je krijgt input van een gastspreker en gaat vervolgens met anderen in gesprek om te leren van elkaars ervaringen. Het tafelgesprek wordt begeleid door een tafelheer of -dame van BdB Zorg. Kortom, alle ingrediënten voor een waardevol en interactief gesprek zijn aanwezig!

Ben jij als ‘kartrekker’ verantwoordelijk voor ‘community care’? Of ben je projectleider, programmamanager of manager en heb je interesse in dit thema? Dan is deze sessie iets voor jou! 

Schuif jij op 6 mei bij onze digitale Aan tafel aan? 

Datum
6 mei 2025
15.00 – 17.00 uur

Doelgroep
Managers wonen zorg en welzijn, Projectleiders, Projectmanagers en Kartrekkers in de zorgsector met interesse in het thema projectmanagement binnen ‘Community care’

Ook verpleegkundigen, bewonersconsulenten en opbouwwerkers of andere geïnteresseerden zijn welkom

Gastspreker
Carolien de Wit Programmamanager lang leven thuis flats in Amsterdam

Investering
Deelname is kosteloos

Locatie
Digitaal

Meer informatie
Wil je meer informatie?  Of heb jij een interessant thema voor een tafelgesprek? Neem dan contact op met Sanne Huisman of Marit de Kock.

Bron
NUL20: Amsterdam wil dertig 'Lang Leven Thuisflats' voor zorg aan huis voor 2030'
Skipr: Communitiy Care-beweging moet ouderen langer thuis laten wonen
Zorgvisie: Opinie: Goed samenleven betekent de maatschappelijke binding versterken

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top