BdB Aan tafel; Hoe organiseer je verpleegkundig zeggenschap in de VVT-sector?

Een Q&A met 2 CNO’s uit de sector.

Verpleegkundigen zijn een onmisbare schakel tussen de dagelijkse praktijk van zorg en het beleid en bestuur in zorgorganisaties. Tegelijkertijd is het verloop van verpleegkundigen hoog omdat hen vaak onvoldoende uitdaging geboden wordt. Het ontwikkelen van verpleegkundig leiderschap is daarom nodig voor een duurzame toekomst van de sector. Als verpleegkundig leiders zijn verpleegkundigen de katalysator in organisatieontwikkelingen en kwaliteitsverbeteringen. Door het ontwikkelen van verpleegkundig zeggenschap zijn verpleegkundigen in staat een leidende rol te nemen in de organisatie van zorg.

Er wordt veel gesproken over verpleegkundig zeggenschap als oplossing voor de complexe uitdagingen in de zorg. Zowel bestuurders als verpleegkundigen erkennen het belang ervan. Ook zien we mooie initiatieven voor het vergroten van verpleegkundig zeggenschap, zoals de oprichting van een VAR of de aanstelling van een Chief Nursing Officer (CNO). Toch is het vaak nog zoeken naar de concrete betekenis en inhoud van verpleegkundig zeggenschap. Wat is het nou precies en hoe geef je er invulling aan?

Op donderdag 12 januari 2023 gaan we met verpleegkundigen én managers van VVT-organisaties ‘aan tafel’ om met elkaar in gesprek te gaan over verpleegkundig zeggenschap en hoe we hier invulling aan kunnen geven. Hierbij mogen we 2 CNO’s uit de ouderenzorg verwelkomen: Susanne Ruifrok en Cheryl Mostert!

Het tafelgesprek wordt begeleid door een tafelheer of -dame van BdB Zorg. Na dit gesprek loop jij van tafel met nieuwe ideeën en kennis over het thema. Kortom, alle ingrediënten voor een waardevol en interactief tafelgesprek zijn in huis!

Schuif jij ook aan?

Datum 
Donderdag 12 januari 2023 

Tijd 
15:00-17:00 uur 

Doelgroep 
Verpleegkundigen en managers in de VVT-sector. 

Investering
Deelname is kosteloos. 

Locatie 
Digitaal via Microsoft Teams. 

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jeanette Halter of Marit de Kock. Of heb jij een interessant thema voor een tafelgesprek, laat het ons weten!

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top