Bouwteam als aanpak in mijn tender of uitvraag, waar let ik op?!

Een Bouwteam of 2-fasen aanpak lijkt niet meer weg te denken in onze bouw- en infrasector. Hoewel deze projectbenadering al een lange tijd bestaat, lijkt het werken in bouwteams populairder te worden. Ook bij gemeenten, waterschappen en provincies zien we steeds vaker de keuze om een project als bouwteam op te pakken, om tijdens het ontwerptraject zo goed mogelijk de inbreng en kennis van een aannemer over de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van het ontwerp te benutten. 

Hoewel het toepassen van een Bouwteam samenwerkingsvorm een logische en snel gemaakte keuze voor jouw eerstvolgende project kan zijn, is het vaak nog best een uitdaging om de bouwteamgedachte op een goede manier een plek te geven in de uitvraag of tender die je als opdrachtgevende partij naar de markt uitzet. Want wat schrijf je al wel voor en wat niet?

Tijdens deze inspiratiesessie gaan we samen met een interessante gastspreker graag met jullie hierover in gesprek. Het programma van de sessie is als volgt:

  1. Waarom Bouwteams: wat levert het op en voor welke projecten is het (niet) geschikt?
  2. Welke keuzes moet ik aan de voorkant maken?
  3. Met elkaar in gesprek: hoe nemen we deze inzichten mee naar onze praktijk?

We hopen je graag te zien tijdens de inspiratiesessie. Heb je een collega voor wie deze sessie ook interessant is? Stuur de uitnodiging gerust door!  

Datum
16 november 2023

Tijd
15.30 - 17.00 uur

Investering
De onlinebijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Voor wie
Ben jij werkzaam bij een gemeente, waterschap of provincie binnen het ruimtelijk domein en betrokken bij het aanbesteden en/of realiseren van bouwprojecten? En ben je benieuwd wat een bouwteam inhoudt en hoe je deze voor jouw tender of uitvraag en in te richten project succesvol kunt vormgeven?

Locatie
Digitaal

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Guido Dekker.

We organiseren ook een ééndaagse praktijkgerichte training op 25 januari 2024! Ben je geïnteresseerd, bekijk dan onze website

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top