Wkb voor gemeenten - Hoe ga je om met meldingen? - najaar

De Wet kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb) komt eraan, we hebben nog maar een aantal maanden tot de inwerkingtreding op 1 januari 2024. Vanaf dat moment heb je als gemeente bij een gevolgklasse 1 project een andere rol en ben je minder direct betrokken bij het bouwproces en het bijbehorende toezicht. De wettelijke taak van een gemeente is duidelijk, maar de meldingen en eventuele strijdigheden die op je afkomen zijn minder makkelijk te voorspellen.

We organiseren een inspiratiesessie Wkb specifiek voor gemeenten waarbij we met elkaar gaan sparren over wat deze andere rol van de gemeente concreet betekent in de praktijk en hoe je om kunt gaan met tegenstrijdige scenario’s die jullie in de praktijk mogelijk tegen gaan komen. Samen gaan we in gesprek over het belang om als gemeente vooraf duidelijk te hebben hoe je zou willen reageren op deze situaties.

Twee voorbeeldscenario’s waar we onder andere bij stil zullen staan:

  • De melding ‘bouwactiviteit’ en de ‘gereedmelding’ komen als het proces juist wordt doorlopen sowieso binnen via het DSO. Maar het kan zijn dat bijvoorbeeld een particuliere opdrachtgever vooraf al meldt dat hij vanwege esthetische redenen het traphekje niet gaat plaatsen. Hij wijkt daarmee bewust af van het Bbl. Hoe reageer je in dit geval als gemeente?

  • Door vertraging bij het nutsbedrijf kunnen de inregelrapporten nog niet opgesteld worden. Hierdoor is de gereedmelding nog niet volledig. Wat doe je dan als gemeente?

Ben je benieuwd naar de veranderende rol van jouw gemeente? En ben je op zoek naar praktische tips om goed voorbereid met meldingen en strijdigheden om te gaan? Haak dan aan tijdens de inspiratiesessie!

Datum
11 oktober 2023

Tijd
15.30 - 17.00 uur

Investering
Voor deelname aan deze inspiratiesessie worden geen kosten in rekening gebracht.

Doelgroep
Gemeenten

Locatie
Digitaal

Programma
Tijdens deze inspiratiesessie gaan we in op de impact van Wkb voor gemeenten en welke meldingen en strijdigheden bij de gemeenten binnen kunnen komen.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze inspiratiesessie en onze onderscheidende aanpak? Neem dan contact op met Guido Dekker en Gertjan Wessels.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top