Verhogen van het veiligheidsbewustzijn

Wegens succes herhaald!

Veiligheid staat in de bouw altijd centraal. Dat zorgt ervoor dat er steeds veiliger gewerkt wordt. Met dank aan bijvoorbeeld de Veilig Bewust Dag van 29 maart 2023 en o.a. de Safety Culture Ladder zijn opdrachtgevers, opdrachtnemers, maar ook medewerkers zich in toenemende mate bewust van het belang van veilig werken. Tegelijkertijd merken we tijdens inspiratiesessies en in gesprekken met verschillende organisaties dat het best een uitdaging kan zijn om management én medewerkers hierbij te blijven betrekken. Vanuit deze behoefte organiseren we daarom nogmaals deze inspiratiesessie. 

Veiligheid wordt in belangrijke mate vormgegeven met behulp van goede afspraken en duidelijke werkwijzen. Maar of er echt veilig wordt gewerkt, dat zien we pas als het werk wordt uitgevoerd. Welke rol je ook hebt, het bewust bezig zijn met veiligheid is cruciaal. Door bewust bezig te zijn, creëer je een sterk veiligheidsbewustzijn onder medewerkers (incl. werkzaam bij opdrachtnemers) waardoor er bewust veilig wordt gewerkt.

Maar hoe doe je dat? Welke rol kan je daarin spelen? Hoe stimuleer je elkaar om veilig te werken? Op 30 mei a.s. gaan we tijdens een fysieke bijeenkomst in het BdB-Huis te Amersfoort, samen met inspirerende gastspreker Marcel van der Meulen, het gesprek aan over hoe jij kunt bijdragen aan meer veiligheidsbewustzijn in jouw organisatie. Marcel is hiermee dagelijks bezig en zal zijn aanpak en inzichten met ons delen. We toppen dit af met enkele nuttige tips vanuit BdB ervaringen en trajecten.

Programma

  • Inspirerende gastspreker Marcel van der Meulen, werkzaam als Safety Leadership Specialist bij Arcadis (trede 5 SCL). Marcel neemt ons mee in zijn persoonlijke aanpak om veiligheidsbewustzijn te verhogen;
  • Dialoog met BdB: Wat kan jij doen om het veiligheidsbewustzijn van management en medewerkers te verhogen binnen je organisatie (of bij opdrachtnemers)?.

Datum

30 mei 2023

Tijd

10.30 - 12.00 uur 

Investering

De fysieke bijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Doelgroep

Iedereen in een leidinggevende positie en/of een functie vervult met betrekking tot veiligheid (manager/medewerkers KAM/QHSE etc).

Locatie

BdB-Huis in Amersfoort

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Warner Schumacher

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top