Inloopspreekuur: veranderende participatiespelregels door de omgevingswet

Wellicht heb je het al gelezen; de omgevingswet heeft ook impact op de spelregels omtrent participatie. De nieuwe spelregels hebben impact op zowel een marktpartij die een vergunning aanvraagt als op het bevoegd gezag die de vergunningsaanvraag moet beoordelen, en daarnaast zelf in de planvorming moet aangeven hoe belanghebbenden kunnen participeren.

Heb jij al nagedacht hoe je als bevoegd gezag deze veranderingen wilt omarmen? Dan kan het zijn dat de onderstaande vragen opkomen:

  • Hoe kom ik tot een methodische manier om binnen mijn gemeente belanghebbenden te betrekken bij besluit- en planvorming?
  • Hoe we gaan participatie initiatieven initiëren en begeleiden?
  • Hoe kom ik tot een participatiebeleid?
  • Hoe kan ik het resultaat van de participatie mee laten wegen in de integrale beoordeling van een vergunning? En hoe kan een afwegingskader daarbij helpen?

Tijdens het digitaal inloopspreek gaan we in gesprek over deze of andere vragen die bij jou leven.

Geef tijdens inschrijving in het vak ‘opmerkingen’ je tijdsvoorkeur aan, wij nemen dan contact met je op om de afspraak definitief te maken.

Datum
8 september 2022

Tijd
15.00 – 17.00 uur

Investering
Voor deelname aan dit inloopspreekuur worden geen kosten in rekening gebracht.

Doelgroep
Gemeenten, Provincies, Omgevingsdiensten, Bevoegd gezag

Locatie
Digitaal

Meer informatie
Wil je meer weten over de veranderende participatiespelregels en onze onderscheidende aanpak? Neem dan contact op met Gertjan Wessels.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top