Het Human Capital Netwerk in de bouwsector - Binden en Boeien

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit, goed technisch personeel vinden is lastig en als je ze dan hebt  gevonden, hoe zorg je ervoor dat ze blijven?

Als HR medewerker is het belangrijk om te weten wat medewerkers beweegt, zodat je goed in kan spelen op behoefte in deze krappe arbeidsmarkt. Om deze reden gaan we het tijdens deze Human Capital bijeenkomst hebben over hoe je mensen kan binden aan de organisatie en kan blijven boeien in de organisatie. Er zijn verschillende invalshoeken om naar te kijken, één van de invalshoeken die we vaak over het hoofd zien is hoe verschillende generaties floreren door een andere benadering.

Werk is persoonlijk en iedereen heeft eigen wensen wanneer het gaat over werk. De generaties die net op de arbeidsmarkt zijn en komen, staan op een hele andere manier in hun werk dan 10 of 20 jaar geleden. Daarom gaan we tijdens deze bijeenkomst verder in op onderstaande vragen:

  • Wat zijn de belangrijkste redenen om te blijven of juist van baan te wisselen?
  • Hoe kijken verschillende generaties hier tegenaan?
  • Welke interventies kun je doen of welke maatregelen kun je treffen om te voldoen aan deze behoeften?

Het belangrijkste in ons netwerk is het delen van ervaringen en elkaar inspireren rondom dit actuele onderwerp. Daarnaast zullen we jullie vanuit BdB voorzien van een mogelijk denkkader. Aan het einde van deze sessie beschik je over praktische handvatten om hiermee aan de slag te gaan binnen je eigen organisatie.

Ten aanzien van dit onderwerp en als input voor de bijeenkomst hebben we twee vragen aan jou:

  1. Heb je nog aanvullingen qua invalshoeken om naar binden en boeien te kijken?
  2. We vinden het waardevol om een aantal voorbeelden te geven tijdens deze sessie van de ervaringen van mensen vanuit verschillende generaties, die zich verbonden voelen/zijn aan een organisatie. Ken je iemand binnen jouw organisatie waarvan je denkt hij/zij is een mooi voorbeeld en zou daar over willen vertellen?  

Datum
9 december 2021

Tijd
15.00 – 17.00 uur

Investering
De onlinebijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Doelgroep
De bijeenkomst is voor alle HR- en opleidingsspecialisten in de brede bouwsector.

Locatie
Digitaal

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anneke Westerhuis en Rosa Bosman.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top