De Verbindende Schakel - 2024

Als adviseur of beleidsfunctionaris heb je dagelijks te maken met verschillende opdrachtgevers en (interne) klanten. Je schakelt daarbij continu tussen inhoud, proces en relatie. Dat maakt je functie interessant en uitdagend. In alle drukte en hectiek is er veelal weinig tijd om vanuit je functie en vak te reflecteren op je toegevoegde waarde voor de organisatie. 

Dit ontwikkeltraject biedt hierin een uitkomst. We gaan met elkaar het gesprek aan over de volgende vragen:

 • Hoe verbind je beleid en management met uitvoering en dagelijkse praktijk?
 • Hoe overbrug je grenzen tussen staf en lijn, teams en organisatie en organisatieculturen?
 • Hoe maak je vertaalslagen van externe eisen en ontwikkelingen naar algemeen beleid en concrete uitvoeringspraktijken?
 • Hoe navigeer je in het interne en externe organisatienetwerk?
 • Hoe bereik je afstemming tussen de belangen van bestuurders, cliënten, medewerkers en stakeholders?
 • Hoe voorkom je dat je zelf alle gaten dichtloopt?
 • Hoe gaan andere adviseurs, staf- en beleidsmedewerkers hier eigenlijk mee om?

Deze uitdagingen vragen naast kennis en competenties van een adviseur of beleidsmedewerker, ook andere vaardigheden. Daar gaan we in dit ontwikkeltraject mee aan de slag.

Programma
Tijdens het 2-daagse ontwikkeltraject (incl. overnachting) krijg je een intensief en inspirerend programma voorgeschoteld. We gaan aan de slag met het verbreden van jouw kennis en vaardigheden om succesvol invulling te geven aan jouw veranderende rol. Thema’s zijn:

 • Organiseren van ideaal samenspel
 • De scope van je functie
 • Persoonlijkheidsprofiel
 • Drijfveren herkennen en benutten
 • Invloed uitoefenen
 • Verbinding in je netwerk

De eerste dag zal in het teken staan van inzicht in je functie, de scope van je functie en je positie binnen jouw organisatie. De tweede dag richt zich op inzicht in je eigen persoonlijkheidsprofiel en het versterken van je positie aan de hand van dit profiel.
De onderwerpen worden besproken vanuit het perspectief van de actuele organisatiethema’s. Theorie en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk worden afgewisseld voor maximaal resultaat.

Terugkomochtend
Tijdens de terugkomochtend blikken we terug op de geleerde lessen. We sluiten af met een gezamenlijke intervisie waarin we stilstaan en ervaringen uitwisselen over situaties in jouw eigen dagelijkse praktijk, waarin de thema’s uit het ontwikkeltraject zijn toegepast.

Effect voor deelnemer en organisatie
Na afloop van dit ontwikkeltraject doorzie je de belangenbalans rondom je eigen functie en de organisatiepatronen die van invloed zijn op organisatieontwikkeling. Je beschikt over nieuwe inzichten voor het verbeteren van de eigen functie.

Data
26 en 27 maart 2024 (09.00-16.30 uur, incl. overnachting)
Terugkomochtend 25 juni 2024 (9.00-13.00 uur)

Investering
€ 1295,- (excl. btw). Dit bedrag is exclusief overnachtingskosten.
BdB is een CRKBO geregistreerde organisatie. Studiekosten kunnen dus in veel gevallen worden afgetrokken van de belasting.

Doelgroep
Staffunctionarissen, beleidsmedewerkers, interne adviseurs, kwaliteitsmanagers, HR-functionarissen, accountmanagers, zorgverkopers, coaches en bestuurssecretarissen.

Locatie
Amersfoort.

Op zoek naar een training op maat?
BdB Zorg biedt het ontwikkeltraject ook In-company aan, zodat we optimaal kunnen inspelen op de wensen, behoeften en praktijkcasussen die in jouw organisatie spelen.

Meer informatie
Enthousiast geworden? Schrijf je hieronder direct in of neem gerust contact op met Sanne Huisman voor meer informatie.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top