De do’s en dont’s in het (door)ontwikkelen van een (V)VAR/PAR in de VVT-sector

Een Q&A met twee voorzitters uit de sector.

Professioneel zeggenschap is niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. De impact hiervan op de kwaliteit van zorg en het behoud van medewerkers wordt steeds meer erkend. Een (V)VAR/PAR is een belangrijk middel om professioneel zeggenschap vorm te geven. Toch zijn er nog veel VVT-organisaties die geen (V)VAR of PAR hebben. Of we zien dat de (V)VAR/PAR geen sturende rol heeft en slechts achteraf betrokken wordt als besluiten al zijn genomen. Hoe zorg je ervoor dat de (V)VAR/PAR geen wassen neus wordt maar een invloedrijk adviesorgaan met impact op de zorg en haar medewerkers?

Op 27 juni gaan we met Kitty de Boe (voorzitter van de VVAR van Groenhuysen) en Marcel Wagenaar (voorzitter van de PAR van Careyn) in gesprek over hoe je een adviesraad opzet en ontwikkelt tot een sterk adviesorgaan in jouw organisatie. De voorzitters nemen je mee in hun belangrijkste geleerde lessen en staan stil bij de volgende vier thema’s:

  • Het bepalen van de scope: wat doe je wel en wat doe je niet als (V)VAR/PAR?
  • Rollen en rolverdeling: welke rollen zijn belangrijk en hoe vul je deze goed in?
  • Positionering: hoe positioneer je je binnen de organisatie en hoe ga je om met bestaande structuren?
  • Zichtbaarheid: hoe word je goed zichtbaar voor je achterban?

Het tafelgesprek wordt begeleid door een tafelheer of -dame van BdB Zorg. Na dit gesprek loop jij van tafel met nieuwe ideeën en kennis over het (door)ontwikkelen van een (V)VAR/PAR. Kortom, alle ingrediënten voor een waardevol en interactief tafelgesprek zijn in huis! 

Schuif jij ook aan?

Datum 
Dinsdag 27 juni 2023 

Tijd 
15:00-17:00 uur 

Doelgroep 
Zorgprofessionals uit de VVT-sector

Investering 
Deelname is kosteloos 

Locatie 
Digitaal via Microsoft Teams 
 
Meer informatie 
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jeanette Halter. Of heb jij een interessant thema voor een tafelgesprek, laat het ons weten! 

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top