Oscar
Schneider

Managing consultant / partner

Wat is je achtergrond en hoe ben je bij BdB begonnen?
Al tijdens mijn studietijd heb ik een zelfstandig adviesbedrijf opgericht op het gebied van kwaliteit en veiligheid in de zorg. De aandacht voor structureren, normeren, auditen en certificeren is bij BdB geleidelijk overgegaan in een brede rol van organisatieontwikkelaar. Richting geven, ruimte bieden en resultaten bereiken vormen de rode draad in mijn dienstverlening.   

Wat betekent samenwerken voor jou?
Ik ben ervan overtuigd dat organisaties meer kunnen bereiken door het versterken van het samenspel op alle niveaus. Samenwerken is een werkwoord. Het vraagt om duidelijkheid, leiderschap en goede processen. Betrokkenheid, eigenaarschap en plezier zijn voor mij hierbij de belangrijkste bouwstenen.

Wat maakt je enthousiast over het werken bij BdB?
Ik voel me bevoorrecht dat ik vanuit mijn vak van organisatieontwikkelaar kan bijdragen aan organisaties die dagelijks met hart en ziel bezig zijn om Nederland mooi, gezond en duurzaam te maken. Werken bij BdB staat voor mij garant voor positieve energie, scherpte, inhoudelijke ontwikkeling en plezier. Samen met de collega’s en onze klanten!

Omschrijf je rol binnen BdB.
Organisaties en teams spannen zich voortdurend in om de betere versie van zichtzelf te worden. Ze moeten zich blijven ontwikkelen en verbeteren. En daar kunnen ze soms best wat hulp bij gebruiken! Ik zie mezelf daarbij in de rol van strategisch coach, projectleider, trainer of procesregisseur graag als buitenboordmotor.

Wat is je passie naast je werk?
Mijn vrije tijd besteed ik graag aan het verzorgen van de kippen in onze achtertuin en het brouwen en verkopen van Odijkse Witte, een heerlijk fris witbiertje. Daarnaast trek ik graag mijn sport- en wandelschoenen aan voor een duurloop langs de Kromme Rijn of een wandeling in een van onze Nationale Parken.

Top