zorg

Laatste ronde! De inschrijving voor de subsidie Implementatie- en opschalingscoach van Zorg voor Innoveren opent 1 september 2021

10-12-2021

Innovaties zijn niet meer weg te denken uit de zorg. Veel organisaties zijn al bezig met het implementeren van innovaties en het opschalen van effectieve initiatieven. Helaas zien we vaak dat innovaties niet volledig landen binnen de organisatie waardoor mogelijk niet het maximale resultaat wordt behaald en dit altijd als extra’s wordt gezien, ook al is het effectief gebleken.

Zorg voor Innoveren opent 1 september 2021, de vijfde en laatste ronde van de ‘Implementatie- en opschalingscoach’. In deze ronde worden subsidies verstrekt voor het inzetten van een implementatie- en opschalingscoach in zorgorganisaties. De vier voorgaande rondes bleken een groot succes!

Doel van de subsidie
Effectieve en slimme inzet van innovaties en technologie dragen bij aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg. Daarbij is door de coronamaatregelen een sprint getrokken in het implementeren van vernieuwing en creatieve oplossingen. Veel organisaties staan nu op het punt van opschaling of implementatie van nieuwe innovaties. Verschillende vraagstukken komen boven drijven. Denk aan het opstellen van een Implementatieplan, het formuleren van een visie voor innovatie, eHealth en digitale zorg. Een externe coach kan jou hierbij helpen! Deze coach kan ingezet worden vanuit de subsidie, tot een bedrag van € 5000,-.

Aanvragen van de subsidie
Zorg voor innoveren is een samenwerkingsverband tussen vijf overheidsorganisaties, die met hun kennis van het zorgsysteem als één centraal aanspreekpunt zorginnovatoren verder kunnen helpen bij hun innovatie. ZonMw is de coördinator van het programma en hier kun je een aanvraag indienen voor de subsidie van Implementatie- en opschalingscoach. In de aanvraag wordt de hulpvraag, de betrokken partijen, doel van het keuze trajecten de keuze voor de coach beschreven. Je mag zelf een bekende externe coach voordragen!

Waar kan BdB Zorg bij helpen?
Hoe zorg je ervoor dat een innovatie écht landt in de organisatie en geïntegreerd is in de dagelijkse processen? Dit vraagt kennis en ervaring rondom implementatievraagstukken. Denk hierbij aan het opstellen van een sterk plan van aanpak, het op projectmatige en gestructureerde wijze uitvoeren en het plan laten aansluiten bij de behoeften van de medewerkers.

BdB Zorg heeft jarenlange ervaring in implementatie en opschaling van initiatieven in de zorg. Wij hebben oog voor de structuur- en menskant in verandering. Wij snappen het belang van de cultuur- en gedragsverandering rondom innovaties. Als organisatieontwikkelaars hebben we aandacht voor co-creatie; we zorgen dat de implementatie past bij de wensen van de cliënten, medewerkers en de organisatie. 

Daarnaast bieden we ondersteuning bij de aanvraag van de subsidie en het opstellen van het implementatieplan. Hierbij houden we rekening met het creëren van draagvlak, opleiden en training van medewerkers, evaluatie en het integreren van de verschillende behoeftes en belangen van de betrokkenen. Als ervaren coaches kunnen wij doormiddel van implementatie en opschaling jouw organisatie een stap verder brengen.

Per 1 september opent de vijfde en laatste ronde, deze wordt gepubliceerd op de website van ZonMw. Informatie over de vorige inschrijfronde vind je hier.

Meer weten of even sparren? Neem contact op met Eline Scheer of Marit de Kock.

Terug

Top