Hoe pak jij als opdrachtgever een effectieve rol in het bouwteam?

Ben jij als opdrachtgever momenteel druk bezig met de voorbereiding voor het aanbesteden van een bouwteam project en ben je benieuwd naar de te maken afwegingen, om de kans van slagen te vergroten? Of sta je aan de start van het project en komt het er nu op aan, hoe jij je rol invult als opdrachtgever in het bouwteam? Kom naar de digitale sessie en laat je inspireren.

Steeds vaker krijgen we te horen dat opdrachtgevende partijen zoals gemeenten, waterschappen en woningcorporaties het voornemen hebben hun toekomstige projecten in Bouwteamverband op te pakken. De voordelen van een Bouwteam samenwerking lijken in veel gevallen zeker op te wegen tegen de uitdagingen van andere traditionele contractvormen. Toch zijn er zeker ook struikelblokken waar je je bewust van moet zijn.

Een van de vaak genoemde struikelblokken is onduidelijkheid of niet uitgesproken verwachtingen over ieders rol als bouwteamlid. Dat het werken in een Bouwteam voor het grootste gedeelte moet stimuleren dat een aannemer met zijn kennis en expertise een belangrijke stempel kan drukken op het ontwerp, vrijwaart dit de opdrachtgever niet van betrokkenheid en inbreng in het bouwteam. Sterker nog: een actieve rol van een opdrachtgever kan cruciaal zijn voor het succesvol en doelmatig laten zijn van bouwteam. De vraag is: waar zit jouw grootste invloed als opdrachtgever? En hoe kun je met jouw collega’s al voor dat het project begonnen is deze rol eigen maken?

Tijdens de digitale inspiratiesessie gaan we hier met verschillende opdrachtgevende partijen over in gesprek. Thema’s die hierbij aan bod komen: 

  • Welke keuzes en afwegingen kan ik in mijn tender of uitvraag al maken, in de rol die ik als opdrachtgever vervul in het bouwteam?
  • Wil ik sturend of volgend zijn?
  • Hoe kan ik bijdragen aan een doelmatig en efficiënt bouwteamproces?
  • Als ik mijn projecten meer in bouwteams wil aanvliegen, welke organisatievraagstukken komen dan op mij af?

Netwerken en ervaringen delen

Omdat Bouwteams een manier van samenwerken is en in verschillende soorten en maten toegepast kan worden, is het goed om best practices met elkaar te delen en specifiek voor jouw project bewuste afwegingen te maken. Tijdens de inspiratiesessie is er meer dan voldoende ruimte om samen met mede-opdrachtgevers ervaringen uit te wisselen.

Datum

11 juni 2024

Tijd

15.30 – 17.00 uur 

Investering

De onlinebijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Doelgroep

Gemeenten, Waterschappen en Woningcorporaties. 

Locatie

Digitaal

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sven Warmerdam of Guido Dekker

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top