Het Human Capital Netwerk in de bouwsector - De strategische rol van HR binnen organisaties

De tijd waarin wij leven vraagt steeds sneller om verandering, om ontwikkeling. Hoe organisaties hier mee omgaan, hoe zij gewenste resultaten blijven behalen, hoe zij voldoen aan eigen ambities en hoe zij inspelen op maatschappelijke transities, bepaalt hun succes.

Nog steeds hebben we als maatschappij te maken met een enorm personeelstekort. Daarvan is de bouwsector is één van de sectoren met het grootste personeelstekort. Volgens Bouwend Nederland is het einde van dit tekort zeker nog niet in zicht. Daarnaast hebben we te maken met nieuwe generaties met andere eisen en wensen. Dit vraagt steeds meer aandacht voor het menselijk kapitaal in onze sector. Niet voor niets is de rol van HR de afgelopen jaren binnen organisaties enorm veranderd.

Binnen steeds meer organisaties is HR een strategische rol, omdat er geloof is dat tevreden mensen die in hun kracht staan bijdragen aan het resultaat van onze projecten. Maar nog niet binnen alle organisaties in onze sector wordt er op deze manier naar de rol van HR gekeken.

Aan de hand van het model van Dave Ulrich gaan we met elkaar het gesprek aan:

Hoe is de rol van HR de afgelopen jaren binnen de bouwsector veranderd? De veranderende rol brengt kansen en uitdagingen met zich mee. Wat betekent dit voor de rol van HR binnen jouw organisatie? Welke kansen en uitdagingen zien jullie als organisatie? En waar ligt jullie invloed?

Tijdens de bijeenkomst van het Human Capital Netwerk op 10 oktober gaan we met jullie en gastspreker Noortje de Rooij het gesprek aan en hebben we meer dan voldoende tijd om elkaar te inspireren en tips te geven.

Datum
10 oktober 2023

Tijd
14.00 – 17.00 uur

Investering
De bijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Doelgroep
De bijeenkomst is voor alle HR- en opleidingsspecialisten in de brede bouwsector.

Locatie
BdB-huis Amersfoort

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maaike Korenstra.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top