Lessen vanuit twee jaar Wkb-proefprojecten

Ben jij benieuwd welke (praktische) lessen andere partijen hebben getrokken tijdens hun voorbereiding in de proefprojecten? In november 2022 organiseren wij een ketensessie met als doel om inzicht te krijgen in de laatste handige tips en tricks die jij in jouw achterzak mee kan nemen voor jouw projecten na de invoering van de Wkb!

De beoogde invoeringsdatum van de Wet Kwaliteitsborging (Wkb) is vastgesteld op 1 juli 2023. Afgelopen jaren hebben verschillende organisaties in de bouw (van architect tot ingenieur tot bouwbedrijf) zich op verschillende manieren hebben voorbereid op de komst van de wet. Als we kijken naar de verschillende trajecten waar we onderdeel van mochten zijn, zat vaak de grootste impact van de voorbereiding in het oefenen in de praktijk. Vast onderdeel van veel trajecten waren dan ook de Wkb-proefprojecten; die ofwel informeel of formeel waren opgepakt, met focus op een onderdeel van het bouwproces óf juist op het gehele proces van initiatief tot en met oplevering.

Vanuit de proefprojecten merken we dat er waardevolle lessen getrokken worden, die per project weer verschillend kunnen zijn. Ben jij benieuwd welke (praktische) lessen andere partijen hebben getrokken tijdens hun voorbereiding in de proefprojecten? In november 2022 organiseren wij een ketensessie waarin wij opdrachtgevers, architecten, ingenieurs en bouwbedrijven samen proberen te brengen om de lessen vanuit de proefprojecten onderling te delen. Met als doel om inzicht te krijgen in de laatste handige tips en tricks die jij in jouw achterzak mee kan nemen voor jouw projecten na de invoering van de Wkb! 

De volgende thema’s zullen aan bod komen

  • Lessen met betrekking tot het projectverloop en projectenproces;
  • Lessen met betrekking tot de samenwerking tussen bouwer, architect en ingenieur;
  • Lessen met betrekking tot de nieuwe rolinvulling van de gemeente;
  • Lessen met betrekking tot de samenwerking met de externe kwaliteitsborger.

Interesse? Meld je dan snel aan!

Datum
24 november 2022

Tijd
15.00 – 17.00 uur

Investering
De onlinebijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Doelgroep
Opdrachtgevers, Architecten, Ingenieurs, Bouwbedrijven

Locatie
Digitaal

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Adriaan van 't Land en Rutger Wilschut.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top